THUISVERPLEGING & PODOLOGIE
DE PANNE, KOKSIJDE, OOSTDUINKERKE & NIEUWPOORT

Wondverzorging Oostduinkerke

Als thuisverplegingsdienst voor Oostduinkerke, Wulpen, Koksijde zijn we ook in wondverzorging gespecialiseerd en erkend door alle mutualiteiten. We werken samen met alle huisartsen en specialisten.

Wondverzorging omvat onder meer: verband of compressieverband wisselen, de wond schoonmaken en eventueel ontsmetten, zalf aanbrengen, hechtingen verwijderen, de genezing opvolgen, preventieve acties nemen, de patiënt concrete tips geven.

Wondzorg, stomazorg, oogindruppeling...

Er zijn meerdere soorten wonden en aanverwante trauma’s te onderscheiden die elk hun specifieke behandelingswijze kennen, ook in de frequentie van onze huisbezoeken in Oostduinkerke, Wulpen, Koksijde (soms tot drie maal per dag).

  • Traumatische wonden of letsels na ongeval of incident: snijwonden, schaafwonden, scheurwonden, blaren, brandwonden, bijtwonden.
  • Chirurgische wonden en wiekzorgen, dus na heelkundige ingreep.
  • Doorligwonden bij patiënten met weinig of geen beweging.
  • Stomazorg: reinigen van de stoma, huidbehandeling rond de stoma, aanbrengen nieuw stomazakje.
  • Darmspoelingen uitvoeren door middel van lavement.
  • Peritoneale dialyse, ook buikspoeling genoemd, is een vorm van nierdialyse (thuisdialyse) die gebruik maakt van het eigen buikvlies en waarbij de uitgefilterde afvalstoffen opgenomen worden door spoelvloeistoffen die regelmatig dienen gewisseld te worden.
  • Postoperatieve oogindruppeling toedienen, bijvoorbeeld na cataract.

De recentste wondverzorgingstechnieken

We werken volgens de recentste wondverzorgingstechnieken, zijn in alle genoemde domeinen heel specifiek opgeleid, hebben uiteraard de grootste aandacht voor steriliteit van de materialen, zijn getraind op het observeren van het genezingsproces en trachten alle mogelijke complicaties uit te sluiten.

Daarnaast bieden we hulp bij administratieve formaliteiten en organiseren zorgcoördinatie (contacteren van mantelzorg, poetshulp, maaltijdbezorging, zorgwinkel, psychologische bijstand, …)

Neem vrijblijvend contact voor meer info: per mail of op het nummer 0475 61 77 11, de kortste weg. Mochten we niet onmiddellijk opnemen: spreek gerust een boodschap in, we bellen u terug.

Kosteloos

Wij werken voor alle mutualiteiten.
Alle verpleegkundige verzorgingen zijn voor de patiënt volledig kosteloos, wij worden voor deze prestaties rechtstreeks door uw mutualiteit vergoed.

Specialisatie

Medische pedicure / diabetische voetzorg.
Samenwerking met uw huisarts en/of specialist.

Extra service

Nachtpermanentie personenalarm.
Het verpleegkundig team Hilde Vervaeke & Co staat 24u op 24u tot uw dienst …